Cozonac cu Nutella – rețeta rapidă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Aluat
  • 170 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 120 g unt
  • 24 g drojdie
  • 4 ouă mărimea L
  • 450 g făină
  • 10 g sare
  • 320 g Nutella
  • 1 ou bătut pentru uns

Mod De Preparare

Cozonacul cu Nutella este rețeta preferată a prichindeilor familie. E dulce, pufos și ușor de făcut.

Nu se încadrează la rețetele tradiționale de Crăciun sau de Paște, dar e delicios.

Cum se prepară cozonacul cu Nutella

1. Într-un castron încăpător sau în bolul unui mixer cu frămânatare se amestecă laptele, zahărul și untul timp de 5 minute.

2. Se adaugă drojdia sfărmată și ouăle și se amestecă încă 5 minute.

3. Făina și sarea se adaugă în două tranșe și se frământă timp de 12-15 minute sau până devine un aluat omogen și ușor lipicios.

4. Aluatul pentru cozonacul cu Nutella se lasă la dospit la loc cald, ferit de curenți de aer timp de o oră sau până își dublează volumul.

5. Aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi cu un sucitor. Se întinde Nutella pe toată suprafața aluatului și se rulează.

6. Se tapetează o tavă de cozonac cu foaie de copt. Se pune aluatul în tavă și se lasă la dospit încă 45 – 60 minute.

7. Se unge cozonacul cu ou bătut.

8. Cozonacul cu Nutella se coace timp de 4 minute la 225 grade Celsius și apoi 200 de grade Celsius până ce trece testul scobitorii.