Mod De Preparare
Preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Bate ouăle într-un bol. În altul pune pesmetul (dacă vrei să fie și mai gustos, în loc de pesmet poți folosi biscuiți sărați sfărâmați) și amestecă-l cu parmezanul proaspăt ras.
- Taie libertatea.ro/lifestyle/dovlecel-beneficii-sanatate-cum-se-gateste-3480528 transversal pe jumătate apoi taie, tot pe lung, crochete cât vrei tu de subțiri.
- Dă dovleceii prin ou, apoi prin pesmet. Pune pe tavă.
- Dă la cuptor pentru 15-20 de minute, micșorând focul la mediu spre mic, desigur.
Le poți servi cu unul – sau mai multe – din următoarele sosuri: marinara, bearnaise, Alfredo, maioneză de avocado sau cu unt de usturoi.
Vezi mai multe rețete cu dovlecel
Alte rețete delicioase cu dovlecei:
Chec de dovlecei
Dovlecei gratinaţi cu usturoi
Ciorbă de dovlecei cu iaurt
Foto: 123rf