Crochete de dovlecei din 4 ingrediente

dovlecei

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 ouă
  • pesmet
  • 3 dovlecei medii
  • parmezan - din belșug

Mod De Preparare

Preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

  1. Bate ouăle într-un bol. În altul pune pesmetul (dacă vrei să fie și mai gustos, în loc de pesmet poți folosi biscuiți sărați sfărâmați) și amestecă-l cu parmezanul proaspăt ras.
  2. Taie libertatea.ro/lifestyle/dovlecel-beneficii-sanatate-cum-se-gateste-3480528 transversal pe jumătate apoi taie, tot pe lung, crochete cât vrei tu de subțiri.
  3. Dă dovleceii prin ou, apoi prin pesmet. Pune pe tavă.
  4. Dă la cuptor pentru 15-20 de minute, micșorând focul la mediu spre mic, desigur.

Le poți servi cu unul – sau mai multe – din următoarele sosuri: marinarabearnaiseAlfredo, maioneză de avocado sau cu unt de usturoi.

Vezi mai multe rețete cu dovlecel

Alte rețete delicioase cu dovlecei:

Chec de dovlecei

Dovlecei gratinaţi cu usturoi

Ciorbă de dovlecei cu iaurt

Foto: 123rf

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă