Musaca picantă de legume

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g caşcaval
  • 200 g roşii
  • 600 g cartofi
  • boia iute
  • 50 g unt
  • 8 ouă
  • sare
  • piper
  • 4 ardei iuţi
  • un ardei gras roşu
  • 2 legaturi ceapă verde

Mod De Preparare

  1. Se curăţă cartofii, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare, timp de 10 minute. Se scot într-o strecurătoare şi apoi se taie cubuleţe.
  2. Între timp, se spală roşiile şi ardeiul gras şi se taie rondele, respectiv fâşii. Caşcavalul se porţionează în pătrate mai mari.
  3. Într-o tavă unsă cu unt, se aşază cubuleţele de cartofi, rondelele de roşii, fâşiile de ardei şi bucăţile de caşcaval.
  4. Separat, într-un bol, se bat bine ouăle cu sare, piper şi boia iute, apoi se toarnă în tavă peste musaca. Se pun şi ardeii iuţi, după care se dă la cuptor pentru 20-30 de minute. După ce s-a rumenit, se scoate tava din cuptor şi se lasă la răcit. Se serveşte cu ceapă verde tocată mărunt.