Tort Napoleon

De

Ingrediente

Pentru blat
  • 1 ou
  • 250 g unt
  • 540 g faina
  • 1/2 lamaie stoarsa
  • 125 ml apa rece
  • 1 praf sare
Pentru crema
  • 300 g unt
  • 400 g lapte condensat

Mod De Preparare

Învaţă să prepai acest tort franţuzesc şi rusesc în egală măsură. Vezi cum se prepară tortul Napoleon, duă o reţetă simplă şi rapidă.

Mod de preparare:

Amestecă făina cu untul. Separat, amestecă apa cu oul, sucul de lămâie şi sarea. Amestecă cele două compoziţii şi împarte în 7 bile de aluat, pe care le bagi la frigider o oră.

Încinge cuptorul la maxim, 220 grade.

Întinde câte o bilă de aluat pănă este subţire şi  are forma finală a tortului (dreptunghiulară, rotundă, etc).

Coace la cuptor câte 15 minute foile de aluat.

Între timp, amestecă untul şi laptele condensat pentru cremă.

Pisează sau rupe cel mai „jumulit’ strat de aluat, pentru decorul final.

Prepară tortul Napoleon, strat după strat, alternând crema şi blaturile. Presară firimiturile de aluat dasupra şi pe laturile tortului.

Se serveşte cel mai bine după 2-3 zile, când aluatul s-a înmuiat de la cremă.