Wellington vegan

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g ciuperci
  • 200 g fasole boabe fierte
  • 200 g morcov
  • 100 g tofu natural
  • 60 g țelină apio
  • 1 ceapă
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 3 linguri pastă tomate
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe oregano
  • 2 lingurițe sos soia
  • 1 linguriță ierburi Provence (rozmarin, busuioc)
  • ulei de măsline
  • un pachet foitaj
  • lapte vegetal
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Wellingtonul vegan poate înlocui perfect faimosul Beef Wellington. În loc de mușchi de vită învelit în foitaj avem legume delicioase acoperite de aluat de foitaj. Și sănătos și gustos!

Cum se face Wellington vegan

  1. Morocovul se dă pe răzătoarea mare, țelina apio se taie julienne, usturoiul se trece prin presă, ceapa se taie cubulețe și ciupercile se toacă mărunt.
  2. Legumele de mai sus se sotează în puțin ulei de măsline. Se lasă la gătit până se înmoaie.
  3. Într-un blender se pun tofu, fasolea și sosul de soia. Se adaugă legumele sotate anterior, fulgii de ovăz, pasta de tomate și ierburile aromate. Se pasează până se obține un amestec omogen și fin.
  4. Într-o formă de chec se pune folie alimentară și se toarnă amestecul de legume. Se dă la frigider cel puțin pentru o oră pentru a se solidifica.
  5. Foitajul se întinde pe blatul de lucru. Se scoate amestecul de legume de la frigider și se așază pe foitaj. Se acoperă cu grijă dându-i o formă frumoasă. Se poate decora cu resturile de aluat sau se poate cresta cu un cuțit.
  6. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  7. Wellingtonul vegan se pune pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se unge cu laptele vegetal.
  8. Se gătește timp de aproximativ o oră.