Chec cu făină de năut – rețeta fără gluten

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă mărimea M
  • 150 g zahăr
  • 75 ml lapte
  • 75 ml smântână pentru frișcă
  • 50 ml ulei de măsline
  • coaja de la o lămâie
  • 200 g făină de năut
  • 2 lingurițe praf de copt
  • sare

Mod De Preparare

Checul cu făină de năut este desertul perfect pentru cei cu intoleranță la gluten. Făina de năut este bogată în proteine, vitamine (A, B2, B3, B9, C, E), acizi grași (omega 3), fier. Poate înlocui cu succes făina e grâu.

Cum se prepară checul cu făină de năut

  1. Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc.
  2. Peste gălbenușuri se adaugă smântâna pentru frișcă și uleiul de măsline. Se amestecă.
  3. Răzătura de lămâie se adaugă și ea peste aluat.
  4. Făina de năut se amestecă cu praful de copt și se toarnă peste mixul de gălbenușuri. Se amestecă bine, evitând formarea de cocoloase.
  5. Peste albușuri se pune un praf de sare și se bat spumă.
  6. Albușurile spumă se adaugă peste aluat și se amestecă prin mișcări de învăluire cu ajutorul unei spatule.
  7. Cuptorul se preăncălzește la 180 grade Celsius.
  8. Checul cu făină de năut se coace într-o formă de chec sau o formă rotundă la 180 grade, căldură sus și jos timp de 40 minute sau până trece testul scobitorii.
  9. Se lasă la răcit înainte de a fi servit. Se poate glazura după plac.