Gem de mure fără semințe

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 700 g mure
  • 300 g zahăr
  • zeama de la o lămâie

Mod De Preparare

Gemul de mure fără semințe este preferatul copiilor. Se poate servi pe pâine, în prăjituri, în iaurt etc.

Murele sunt bogate în antioxidanți, minerale și vitamine, așa că nu trebuie să-ți lipsească din cămară acest gem.

Cum se prepară gemul de mure fără semințe

  1. Murele se spală în apă rece și se îndepărtează frunzele și codițele.
  2. Se scurg de apă, se pun într-un castron și se adaugă zahărul peste ele. Se amestecă.
  3. Sucul de la o lămâie se adaugă și el peste mure. Se amestecă și se lasă la macerat timp de 3 ore sau peste noapte.
  4. Amestecul pentru gem se adaugă într-o oală cu fund dublu la foc mediu-mare.
  5. Când amestecul începe să fiarbă se amestecă 5-6 minute. Se dă focul la mic și se lasă să fiarbă 35 de minute.
  6. Din când în când se îndepărtează spuma formată și se amestecă.
  7. Cine dorește un gem de mure fără semințe poate trece amestecul în blender sau robot pentru a sfărma semințele. Cine dorește un gem extrem de fin îl poate trece și printr-o strecurătoare.
  8. Gemul de mure fără semințe se transferă în borcane sterilizate, se închid, se întorc cu capul în jos și se lasă să se răcească.