Paella cu pui

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 8 copane
  • 1 lingura șofran
  • 3 ardei
  • 2-3 cepe
  • 1 căpățână usturoi
  • boia de ardei iute
  • 100 g mazăre fiartă
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se curăță și se spală copanele. Orezul se alege, se spală, apoi se pune să fiarbă la foc mic, într-un litru de apă.

2. Ardeii și ceapa se curăță, se taie mărunt și se călesc. După ce s-au înmuiat, se adaugă usturoiul măcinat și copanele de pui. Se amestecă bine și se lasă să se călească.

3. După ce s-a rumenit puiul, se adaugă orezul, șofranul, mazărea fiartă și apă călduță cât să acopere legumele și carnea. La sfârșit, se adaugă sare, boia și piper. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.