Tartă de mere în stil englezesc

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluatul de tartă:
  • 450 g făină
  • 4 linguri zahăr
  • 125 g unt rece
  • 8 linguri apă
  • sare
Pentru umplutură:
  • 1 kg mere acrișoare
  • 150g zahăr brun
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • nucșoară
  • 2 linguri apă
  • 1 lingură lapte pentru uns
  • 1 linguriță zahăr pentru ornat

Mod De Preparare

Tarta cu mere englezească este una dintre cele mai cunoscute deserturi din lume. Există multe variante ale acestei tarte, dar se pare că aceasta a fost pentru prima oară preparată pe tărâm englezesc.

Cum se prepară tarta de mere în stil englezesc

  1. Se începe prepararea aluatului prin amestecarea făinii cu 4 linguri de zahăr și sare.
  2. Untul rece se taie cuburi și se adaugă peste făină. Se frământă cu mâinile.
  3. Se adaugă 8 linguri de apă și se omogenizează cu ajutorul unei linguri la început, iar apoi cu mâinile. Dacă aluatul este prea uscat se mai pot adăuga 1-2 linguri de apă.
  4. Se formează o bilă de aluat, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute.
  5. În timp ce aluatul e la rece, se spală merele, se scot cotoarele și se decojesc. Merele se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se adaugă zahăr brun, două linguri de scorțișoară și puțină nucșoară. Se ammestecă bine.
  6. După ce aluatul s-a răcit, se împarte în două. Oparte din aluat se rulează într-o formă rotundă cu ajutorul unui scuitor.
  7. Într-o formă de tartă cu aproximativ 26 cm diametru se întinde aluatul astfel încât aluatul să se prelingă în afara formei cam 1 cm.
  8. Amestecul de mere se pune peste aluat. Se stropește amestecul cu o lingură de apă.
  9. Cealaltă jumătate de aluat se întinde în aceeași formă rotundă și se adaugă peste forma de tară.
  10. Se sigilează cele aluatul pe margini prin mișcări de ciupire.
  11. În mijlocul tartei cu mere în stil englezesc se decupează, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, un cerc din aluat și se fac câteva crestături pentru ca tarta să poată respira în timpul coptului.
  12. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, căldură sus.
  13. Tarta de mere se coace la 180 de grade Celsius, căldură de jos timp de 30 de minute. După trecerea acestui timp se schimbă opțiunile de coacere la căldură sus și jos și se mai coace 20 de minute sau până prinde o culoare brun aurie.
  14. Tarta se servește cu zahăr presărat deasupra.