Tort”Omul de zăpadă”

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 4 ouă
  • 3 linguri făină
  • 1 praf sare
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă
  • 300 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • coaja rasă de la o lămâie şi o mandarină
  • esenţă vanilie
  • 12 foi gelatină
  • 800 ml frişcă
Pentru ornat
  • nucă de cocos boabe de cafea
  • 200 ml frişcă
  • figurine "om de zăpadă" din bezea sau marţipan

Mod De Preparare

1. Pentru blat, se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, făina cernută şi se amestecă uşor. Compoziţia obţinută se toarnă în tava tapetată cu făină.

2. Se întinde compoziţia cu o spatulă şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se acoperă cu un prosop de bucătărie ca să nu se întărească.

3. Pentru cremă, se pun foile de gelatină să se înmoaie în apă caldă. Zahărul şi vanilia se amestecă cu laptele cald şi gălbenușurile bătutte bine, se adaugă gelatina înmuiată. Crema se lasă la rece şi, între timp, se bate frişca. Crema rece şi frişca se amestecă uşor cu un tel.

4. Blatul se taie în două foi egale. Peste prima foaie se pune crema de vanilie, se acoperă cu cealaltă foaie de blat şi se lasă la rece 2-3 ore. Înainte de a se servi, se ornează cu frişcă, boabe de cafea şi figurine.