Turrón – nuga spaniolă cu migdale

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g de miere
  • 150 g zahăr
  • 250 g de migale crude
  • 1 albuș de ou

Mod De Preparare

Turrón este un desert tradițional spaniol ce se servește de Crăciun. Acest tip de nuga se prepară folosind miere, zahăr și albuș de ou. Se pare că numele de turron provine din verbul latin torrere (a rumeni).

Cum se prepară turrón – nuga spaniolă cu migale

1. Migdalele se prăjesc la cuptor (180 de grade Celsius timp de 10-15 minute) sau într-o tigaie la foc mediu până când se rumenesc. Se lasă apoi să se răcească.

2. Într-o formă de copt mică se pune hârtie de copt, o foaie de napolitană sau se unge cu ulei.

3. Se bate spumă albușul de ou.

4. Mierea se toarnă într-o cratiță cu fund gros, se pune la foc mediu până ce mierea aproape fierbe.

5. Se adaugă zahărul puțin câte puțin și se amestecă energic până ce obținem un amestec de culoarea caramelului (6-8 minute).

6. Se ia de pe foc cratița și se adaugă treptat albușul de ou. Se amestecă pentru a preveni coagularea.

7. După ce se obține un amestec omogen se pune cratița iar pe foc, dar de data aceasta se dă focul la minim. Se continuă amestecarea până ce se observă că amestecul se îngroașă.

8. Se dă cratița de pe foc și se adaugă migdalele având grijă să fie distribuite uniform.

9. Se toarnă amestecul în formă și se acoperă cu o foaie de copt sau o altă foaie de napolitană.

10. Se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de 24 de ore.