8 sfaturi pentru cea mai bună mămăligă

Am strans cele mai bune sfaturi de la voi pentru cea mai buna mamaliga. Iata ce trucuri ne-ati oferit: 

1. ”In locul apei puneti lapte. Si pentru o mamaliga din apa, sare si faina puneti la finalul ei un cub de unt proaspat.” – Nicoleta Obada

2. ”Se pune putin ulei in apa inainte sa nu se lipeasca” – Maria Pavel.

3. ”Eu pe langa unt ii adaug usturoi pisat si merge foarte bine la ciulama sau tocanite. Trebuie neaparat s-o probati, am inventat reteta pe cand eram tinerica si doream sa impresionez. O serveam in farfurie, langa ciulama si ii dadeam un aspect placut luand-o cu forma aceea de servit inghetata la cornet” – Carmen Pop.

4. ”Prima data pasatul, apa si sare si malai bineinteles. Amestecam cu o lingura de lemn si lasam pana piere spuma apoi mai punem o mana de malai si lasam sa fiarba 10 minute la foc incet. Dupa 10 minute amestecam malaiul, lasam sa fiarba inca 20 de minute amestecand mereu. Mamaliga este buna daca e fiarta si se desprinde de pe vas. O aranjam frumos cu lingura si o rasturnam pe un fund de lemn.” – Dinca Dinca

5. ”Totul depinde de foc – sa fie mic ca sa aiba timp malaiul sa fiarba bine” – Ioana Sfantu

6. ”Se fierbe minim 45 de minute si se amesteca mereu” – Cms Simo

7. ”Cea mai delicioasa mamaliga e cea facuta cu faina de porumb din propria gospodarie! Am facut si din cea din comert, dar nu se compara gustul” – Alina Maria Maerean.

8. ”Apa, unt, sare și multa, multa dragoste, iese ceva minunat!” – Nusa Mirea

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu