Ciorba desăvârşită nu e la întâmplare acrită!

Ciorba desăvârşită nu e la întâmplare acrită!

De Erika Chivu,

poza-delikat (1)

În bucătăria românească, ciorba este aproape nelipsită de la masa de prânz. Pentru că ne bucurăm de o adevărată bogăție de legume gustoase, dar și de verdețuri proaspete și aromate, ciorbele noastre sunt foarte variate, sănătoase şi hrănitoare.

Ceea ce face, însă, ciorba românească să fie „ciorbă' şi nu doar o „supă', aşa cum se întâmplă în majoritatea ţărilor din Europa, este un ingredient deosebit – borşul. Prezent în bucătăria românească din cele mai vechi timpuri, borşul şi-a câştigat un loc binemeritat în preferinţele românilor.

Cu toate acestea, ritmul actual de viaţă ne împiedică pe mulţi dintre noi să preparăm borşul în casă. Iar asta fie pentru că nu mai avem timp, fie pentru că am uitat cum să preparăm borşul tradiţional prin fermentare naturală, în apă, a tărâţelor sau a huştelor de grâu (cu sau fără adaos de alte ingrediente, cum ar fi porumb, leuştean ori frunze de vişin). Acesta nu este, însă, un motiv pentru a renunţa la delicioasele ciorbe acrite.

Borşul pudră, ce conţine toate aceste ingrediente deshidratate, oferă ciorbelor gustul unic şi autentic. Nu trebuie să uităm că uscarea este una dintre cele mai vechi metode pentru păstrarea alimentelor. În plus, folosind borşul deshidratat, ciorba nu se diluează, iar rezultatul este o ciorbă mai bogată, mai gustoasă şi mai aromată.
Datorită proceselor de producție de înaltă performanță, siguranța alimentară a borșului pudră este garantată pe întreaga durată de păstrare indicată pe ambalaj. În plus, produsul este uşor de depozitat și utilizat. Pe lângă toate acestea, borșul pudră te ajută să prepari, dintr-un singur plic, un număr mare de porții. Este practic, foarte economic și eficient!

Borş de praz

Ingrediente: 3 bucăţi de praz, 1 ceapă mare, un ardei, un morcov, un sfert de ţelină, o lingură de pastă de roşii, două linguri de ulei, o linguriță de borş pudră.

Preparare: Se călesc rapid legumele tăiate mărunt, mai puţin prazul, iar apoi se adaugă în oală doi litri de apă călduţă. Se adaugă şi prazul tăiat rondele şi se lasă la fiert timp de 20 de minute. La final, se adaugă pasta de roşii şi o linguriţă de borş pudră şi se mai lasă pe foc încă 10 minute. Se potriveşte gustul de sare şi se serveşte celor dragi!

Borşul pudră este ingredientul de bază, ce te ajută să obții gustul perfect al ciorbei, exact ca la mama acasă.

Citeste mai multe retete unice pe http://www.retetaperfecta.ro/feluri-de-mancare-1/supe-si-ciorbe-12

Urmăreşte cel mai nou VIDEO