inapoi la unica.ro

Aripioare de pui la tigaie

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

  • 800 g aripioare de pui
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei pentru prăjit
  • 2-3 crengute rozmarin proaspăt

Preparare

  1. Se curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie.
  2. Se condimentează aripioarele de pui cu sare, piper şi rozmarin, apoi se lasă 10-20 de minute într-un bol, la frigider, acoperite cu o folie de plastic, ca să nu împrumute alte mirosuri de la alimentele din jur.
  3. Într-o tigaie, se pune ulei pentru prăjit, apoi se lasă 5 minute pe foc, la încins.
  4. Se scot aripioarele de pui de la frigider şi se pun la prăjit în uleiul încins.
  5. După ce s-au rumenit pe ambele părţi, se scot aripioarele de pui pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă să se scurgă uleiul.
  6. Aripioarele de pui se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin. Se pot asezona cu diferite garnituri sau salate de legume.
Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook