inapoi la unica.ro

Aripioare de pui la tigaie

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

  • 800 g aripioare de pui
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei pentru prăjit
  • 2-3 crengute rozmarin proaspăt

Preparare

  1. Se curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie.
  2. Se condimentează aripioarele de pui cu sare, piper şi rozmarin, apoi se lasă 10-20 de minute într-un bol, la frigider, acoperite cu o folie de plastic, ca să nu împrumute alte mirosuri de la alimentele din jur.
  3. Într-o tigaie, se pune ulei pentru prăjit, apoi se lasă 5 minute pe foc, la încins.
  4. Se scot aripioarele de pui de la frigider şi se pun la prăjit în uleiul încins.
  5. După ce s-au rumenit pe ambele părţi, se scot aripioarele de pui pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă să se scurgă uleiul.
  6. Aripioarele de pui se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin. Se pot asezona cu diferite garnituri sau salate de legume.
Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...