inapoi la unica.ro

Aripioare de pui la tigaie

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 10 min

Ingrediente

  • 800 g aripioare de pui
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei pentru prăjit
  • 2-3 crengute rozmarin proaspăt

Preparare

  1. Se curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie.
  2. Se condimentează aripioarele de pui cu sare, piper şi rozmarin, apoi se lasă 10-20 de minute într-un bol, la frigider, acoperite cu o folie de plastic, ca să nu împrumute alte mirosuri de la alimentele din jur.
  3. Într-o tigaie, se pune ulei pentru prăjit, apoi se lasă 5 minute pe foc, la încins.
  4. Se scot aripioarele de pui de la frigider şi se pun la prăjit în uleiul încins.
  5. După ce s-au rumenit pe ambele părţi, se scot aripioarele de pui pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă să se scurgă uleiul.
  6. Aripioarele de pui se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin. Se pot asezona cu diferite garnituri sau salate de legume.
Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook