Pască cu brânza şi smântâna

Ingrediente

  • 1 ceasca stafide, dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ceasca coaja şi zeama de la o lamâie
  • 100 g zahar
  • 4 linguri griş
  • 4 bucati oua
  • 300 ml smântâna grasa
Pentru umplutura:
  • 1 lingura coaja rasa de la 1/2 lamâie
  • 1 praf sare
  • 150 ml lapte calduţ
  • 2 bucati galbenuşuri
  • 30 ml ulei
  • 20 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 300 g faina
Pentru aluat:
  • 1/2 bucata fiola esenţă de rom
  • 300 g brânza grasa

Preparare

Învaţă să prepari o pască cu brânză şi smântână specială pentru Paşte.

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua.

2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se amesteca puţin, apoi, pe rând, se adauga sarea, galbenuşurile, uleiul şi coaja de lamâie. Se framânta bine aluatul, pâna devine fin şi neted, şi se lasa la crescut o ora.

3. Din aluat se opreşte o bucaşica din care se modeleaza crucea, iar restul se întinde doar pe fundul tavii.

4. Pentru umplutura, se amesteca brânza cu smântâna şi se mixeaza cu blederul de mâna pentru a scapa de cocoloaşele de brânza. Astfel se obţine o crema spumoasa, în care se adauga şi restul ingredientelor şi se omogenizeaza.

5. Crema de brânza obşinuta se toarna peste aluatul din tava, care se da la cuptor la 180°C. Când începe sa se rumeneasca, se monteaza deasupra crucea facuta din aluatul pus deoparte. Pasca este gata când trece testul scobitorii.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu