Păstrăv cu fasole verde

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 4 păstrăvi
  • ulei pentru prăjit
  • sare grunjoasă
  • 4 căţei usturoi
  • 100 g mălai
  • piper măcinat
  • cimbru uscat
Pentru garnitură
  • 600 g fasole verde fideluţă
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • 100 g bacon afumat
  • 1 roşie
  • 1 ardei capia
  • 1 lămâie
  • 1 legatura pătrunjel verde

Preparare

1. Se spală păstrăvii în 3-4 ape, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi măcinat. Se acoperă şi se lasă aproximativ o oră la macerat.
2. Se curăţă fasolea, se rupe şi se pune să fiarbă în apă cu sare.
3. Se taie baconul cubuleţe, roşia şi ardeiul la fel şi se călesc în puţin ulei. După ce s-au rumenit, se condimentează cu sare şi piper şi se dau la rece. Fasolea fideluţă fiartă se pune într-un bol, se potriveşte cu sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline şi oţetul balsamic.
4. Păstrăvii se trec prin mălai şi se prăjesc în uleiul încins. Se scurg de ulei pe un prosop de hârtie şi se servesc pe pat de fasole verde. Pe deasupra, se presară baconul prăjit, felii de lămâie şi pătrunjel.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu