Păstrăv în saramură

Păstrăv în saramură

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 păstrăvi
  • 1-2 ardei iuţi
  • 2 ardei
  • 1 ceapă
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 4-5 linguri ulei
  • 3-4 linguri oţet aromatic
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • busuioc
  • 2 lămâi

Mod De Preparare

1. Se taie păstrăvii, se curăţă bine sub jetul de apă şi se lasă să se scurgă în sită sau pe un prosop absorbant de bucătărie.

2. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, usturoi pisat, busuioc şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se aşază pe grătarul încins şi se lasă 10 minute pe o parte şi 10 minute pe cealaltă parte.

3. Între timp, se pregăteşte saramura, se toacă ceapa, verdeaţa şi se pun ardeii care au fost pe grătar la copt. Se taie ardeiul iute, se pune uleiul şi oţetul şi se dă în câteva clocote.

4. După ce s-au copt păstrăvii, se desfac din folie, se scot oasele şi se pun într-un bol. Pe deasupra se toarnă saramura şi se servesc ornaţi cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot
Alte rețete