Ruladă cu spumă de afine

Ingrediente

Pentru pandispan
  • 5 oua
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pudra cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri ulei
Pentru spuma de afine
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g afine
Pentru glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura esenta vanilie

Preparare

Învaţă să prepari o ruladă delicioasă, umplută cu spumă uşoară de afine şi frişcă.

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu 5 linguri de zahăr. Se adaugă uleiul în fir subţire, apoi spuma de albuş. Se toarnă făina amestecată cu praf de copt în ploaie, pentru a avea un aluat pufos de pandişpan.

Se adaugă pudra de cacao tot în ploaie. Se dă la coptor şi se coace într-o tavă întinsă şi joasă.

După circa 25 minute se verifică aluatul şi se scoate din cptor pe un prosop umed, pentur a putea fi rulat.

Până este gata aluatul se face spuma de afine.

Se bate frişca lichidă cu afinele într-un blender. Se adaugă zahăr dacă este nevoie, apoi se scoate crema şi se bate cu mixerul până face moaţe.

Se  unge aluatul cu frişca de afine şi se rulează uşor, cu prosopul.

Se face glazura de ciocolată, topind ciocolata menaj cu esenţa de vanilie pe bain marie. Ser toarnă peste ruladă şi se lasă la întărit.

Se serveşte cu afine proaspete.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu