De Ana Munteanu,
Deoarece majoritatea investim multișor în meniul pentru Crăciun, adesea Revelionul ne prinde cu portofelul destul de gol. Pentru cei care se află în această situație – printre care și noi – am adunat câteva rețete destul de ieftine, rapide și gustoase pe care le puteți prepara pentru masa festivă de la trecerea dintre ani. Pe alese, după cum dictează bugetul sau gusturile invitaților.
APERITIVE
Ouă umplute
Ouăle umplute sunt nelipsite de pe mesele festive ale românilor, mai ales când vine vorba de cea de Revelion. Fie că alegeți să le faceți cu umplutură de brânză de oaie, cu pastă aromată și cremoasă de ficăței de pasăre, sub formă simpatică de corăbioare sau ciupercuțe, acest aperitiv este extrem de rapid (gata în mai puțin de 30 de minute), ușor de preparat (puteți să îi lăsați chiar pe cei mici sau pe soțul mai puțin îndemânatic să vă prepare compoziția), gustos, aspectuos și popular. Ce variantă preferați din cele de mai sus?
Crochete de conopidă
Un aperitiv sărac în calorii, carbohidrați și grăsimi. Extrem de aspectuoase, rapide, ieftine, din ingrediente puține, crochetele de conopidă au un gust aparte, pe care îl vor adora și cei care nu sunt fanii acestei legume.
Rulouri din aluat cu șuncă și cașcaval
Se fac în numai 15 minute și cu minimum de efort, așa că le poți pregăti și pe ultima sută de metri. Conțin ingrediente simple și de bază care se găsesc sigur în gospodăria ta și sunt extrem de gustoase. Ba chiar, dacă mă gândesc bine, e chiar indicat să faci rulourile exact înainte să le servești, pentru a avea și un aperitiv sățios și cald pe masa de Revelion.
Salata de boeuf
Nu există masă de Revelion fără salată de boeuf, de acord? E ieftină, e gustoasă și destul de sănătoasă, având în vedere faptul că este făcută majoritar din legume fierte. Pentru Revelionul acesta, îți recomandăm o variantă clasică de salată de boeuf. SFAT: dacă nu ai timp să fierbi legumele, poți cumpăra legume prefierte și congelate de la supermarket, sunt la fel de sănătoase precum cele fierte în casă.
FELURI PRINCIPALE
Cod la cuptor în sos de iaurt aromatizat
Se spune că dacă mănânci pește de Revelion îți va merge bine tot anul ce vine, așa că nu puteam să nu îți sugerăm o rețetă ieftină și rapidă de pește la cuptor. Codul – cel mai ușor de gătit pește, cel mai gătit tip de pește. Gustos, fără de oase mărunte care să îți transforme masa într-un chin, este alesul nostru pentru masa dintre ani. Îl vom face la cuptor în sos de iaurt aromatizat, o variantă ieftină, sănătoasă și gata de servit în numai 20 de minute.
Cotlete de porc glazurate
Rețeta, gata în doar 15 minute cu care să o îți dai gata invitații, cu un singur ingredient principal și condimente (la alegere, pe care sigur le ai în cămară) este cea de cotlete glazurate! Cele mai ușoare, rapide, suculente, fragede și aspectuoase cotlete de porc glazurate vor fi atracția principală a mesei tale de Revelion, garantat.
GARNITURI
Cea mai bună salată de cartofi din lume
Garnitura pe care v-o recomandăm din suflet este cea declarată – pe merit! – cea mai bună salată de cartofi din lume. Toți (și când spunem asta îi includem pe cititorii noștri) cei care au pregătit-o s-au declarat extrem încântați de ea! Și asta datorită gustului unic pe care îl are, obținut din combinarea unor ingrediente banale, dar pe care nu te-ai fi gândit să le asociezi astfel. În 15 minute ai făcut-o, simplu ca bună ziua!
Caserolă de ceapă gratinată
O garnitură inedită pe care nu te-ai fi gândit în veci să o pui pe masa de Revelion este cea de-a doua propunere a noastră. Ingredientul-vedetă este cel care dă cel mai fain gust mâncărurilor noastre cotidiente și care, de această dată, a ajuns în centrul atenției. Numai 10 minute îți ia să prepari această caserolă inedită absolut delicioasă și deloc complicată, de… ceapă gratinată!
DESERT
Torturi cu mere
Cele mai ieftine deserturi sunt cele pe bază de mere, așa-i? Pentru masa de Revelion te lăsăm să alegem din 3 cele mai bune și ieftine rețete care au ca ingredient vedetă merele. Prima propunere, prăjitură răsturnată cu mere și caramel sărat este o minune cu blat pufos vanilat, cu aromă subtilă de scorțișoară, mere parfumate și, pe deasupra, o glazură de caramel sărat mătăsoasă. A doua propunere este un delicios tort cu mere şi vin pe care îl pot servi cei mari și cei mici deopotrivă, a cărui preparare durează numai 25 de minute. Ultima și cea de-a treia propunere este perfectă pentru cei cărora le-au mai rămas nuci de la prepararea cozonacilor: tortul de mere cu blat de nuci se face din ingrediente puține și cu minimum de efort, în timp record. Aspectuos, extrem de potrivit unei mese festive.
Orice combinație ai alege din propunerile noastre de mai sus îți va transforma masa de Revelion într-un succes gastronomic și financiar deopotrivă! Portofelul îți va mulțumi pentru alegerile înțelepte, iar musafirii vor face coadă la… cerut rețete și re-umplut farfuria.
Revelion de poveste îți dorim și un nou an plin de provocări culinare inedite.
LA MULȚI ANI, 2016!