«Sweet Strawberry»

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 500 g smântână
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri sirop de căpşuni
  • 100 g căpşuni
  • 40 g zahăr tos
  • frunze proaspete de mentă
Pentru sirop
  • 250 g căpşuni
  • 200 g zahăr

Mod De Preparare

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

2. Albuşurile şi zeama de lămâie se bat spumă cu mixerul până când compoziţia nu se mai des­prinde de castron, apoi se adaugă zahărul şi se mai bate încă 3 minute.

3. Pentru sirop: se spală şi se curăţă căpşunile de codiţe, apoi se taie în bucăţi. Se pasează cu zahărul şi totul se pune la fiert, la flacără mică, până când dă în clocot. Se lasă să se răcească şi se strecoară.

4. Peste compoziţia de albuş se pun două linguri cu sirop de căpşuni şi smântâna şi se mai bate cu mixerul încă 2 minute. Apoi se pune la congelator timp de 4-5 ore, până se îngheaţă.

5. Înainte de a pune îngheţata în cupe, se toarnă câte o lingură de sirop de căpşuni. Se deco­rează cu frunze de mentă şi căpşuni tăiate bucăţele.