Brioşe cu fructe

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g fructe de sezon (mere, pere, cireşe, piersici)
  • 200 g făină
  • 2 pachete praf de copt
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 1 lingura coajă de lămâie
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 100 g kefir sau lapte bătut
  • unt pentru uns formele
  • zahăr pudră şi ciocolată pentru ornat

Mod De Preparare

1. Fructele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe. Cuptorul se încălzeşte, iar formele de brioşe se ung cu unt.

2. Făina cernută cu praful de copt se amestecă cu untul frecat cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi oul, coaja de lămâie, zeama de lămâie şi kefirul. Se pun şi fructele şi se toarnă în formele unse cu unt, până la trei sferturi.

3. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 25 minute, până se rumenesc frumos. Se lasă să se răcească şi se ornează cu zahăr pudră sau ciocolată.