Cea mai simplă tartă de ciocolată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru cremă:
  • 525 g cremă de brânză
  • 275 g ciocolată neagră
  • 300 g smântână lichidă pentru frișcă
  • 10 g cacao
  • 20 ml coniac
  • 6 ouă
  • 175 g zahăr
  • sare
Pentru aluat:
  • 125 g biscuiți digestivi
  • 60 g unt

Mod De Preparare

Cea mai simplă tartă de ciocolată este și cea mai gustoasă, pufoasă, rapidă și ușoară tartă. Rețeta acestui desert este așa de simplă și atât de versatilă!

În crema de ciocolată se pot adăuga diverse arome pentru un gust și mai deosebit.

Cum se prepară cea mai simplă tartă de ciocolată

  1. Într-un castron se sfarmă biscuiții.
  2. Separat se topește untul.
  3. Untul topit se adaugă peste biscuiți și se amestecă până se obține o consistență asemănătoare nisipului ud.
  4. Într-un vas de tartă se varsă biscuiții cu unt, se întind și presează cu fundul unui pahar.
  5. Vasul de tartă se dă la congelator.
  6. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
  7. Într-un castron se amestecă crema de brânză, ciocolata neagră topită și ușor răcită, smântâna lichidă, pudra de cacao, ouăle coniacul, zahărul și sarea.
  8. Se scoate tarta din congelator și se varsă compoziția obținută anterior.
  9. Cea mai simplă tartă de ciocolată se coace timp de 29 minute la 190 de grade Celsius cu ventilator.
  10. Tarta se lasă să se răcească minim două ore înainte a se tăia.
  11. Se poate orna cu cacao pudră, zahăr pudră, fructe, nuci, alune sau bezea.