Chec glazurat cu aromă de ghimbir

De

Ingrediente

Pentru blat
  • 250 g margarină
  • 200 g zahăr brun
  • 300 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 ouă
  • 50 g nuci tăiate
  • 50 g migdale tăiate
  • 80 g bucăţele de ghimbir
  • 30 ml suc de ghimbir
  • 1 lingurita rom
Pentru glazură
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 ml zeamă de lămâie
Pentru ornat
  • bucăţele de migdale
  • stafide
  • nuci

Mod De Preparare

1. Se bat ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie omogenă. se adaugă margarina , caca­ua, romul, sucul de ghimbir, praful de copt, făina, nucile, migdalele şi ghim­birul. Compoziţia se pune în două tăvi de chec şi se coc la foc potrivit,.

2. Pentru glazură se pun într-o cratiţă zahărul pudră şi zeama de lămâie şi se amestecă pe foc, până de obţine o compoziţie lichidă, care se va turna deasupra checului.