Clătite cu brânză dulce şi struguri

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 4 ouă
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 1 lingura zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingurita coajă rasă de lămâie
  • 1 lingura ulei pentru prăjit clătitele
  • sare
Pentru umplutură
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 150 ml smântână pentru frişcă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 200-300 g struguri
  • 100 g caise uscate sau stafide
  • nuci şi zahăr pudră pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se amestecă gălbenuşurile cu laptele, făina, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi un praf de sare, apoi se înglobează albuşurile bătute spumă cu zahărul. Se fac din această compoziţie patru clătite, care se coc pe rând într-o tigaie bine încinsă şi unsă cu puţin ulei.

2. Pentru umplutură, se pasează brânza proaspătă cu zahărul, apoi se mixează cu frişca şi zahărul vanilat, până se obţine o cremă bine legată şi spumoasă. Se adaugă apoi strugurii şi caisele tăiate felii sau cubuleţe.

3. Se umplu clătitele cu această compoziţie şi se ornează cu nucă tăiată şi zahăr pudră.