De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 850 g iaurt grecesc
- 320 g castravete fabio
- 15 grame usturoi tocat sau dat pe răzătoarea mică
- 1 linguriță de oțet de vin roșu
- jumătate de linguriță de sare
- piper proaspăt măcinat
Mod De Preparare
Tzatziki este un sos cremos de iaurt cu mult usturoi. Extrem de apetisant, răcoritor și foarte ușor de făcut. Acesta se servește alături de gyros sau souvlaki, preparate din carne grecești, dar îl puteți servi alături de orice carne făcută la grătar.
Tzatziki se poate servi ca atare cu pâine sau pita.
Cum se prepară tzatziki după rețeta grecească autentică
1. Iaurtul grecesc se amestecă cu un tel poate a-l face extrem de cremos
2. Castravetele se dă pe răzătoare și apoi se stoarce bine-bine. Se adaugă peste iaurt.
3. Restul de ingrediente se adaugă în iaurt și se amestecă foarte bine.
4. Tzatziki se ține la frigider timp de minim 3 ore (cel mai bine peste noapte).