Desert cu brânză dulce

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 40 g zahăr
  • 70 g unt
  • 140 g făină
  • 1 plic zahăr vaniliat
  • un ou
Pentru umplutură
  • 750 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 70 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • un plic şi jumătate de budincă de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
Pentru glazură
  • ciocolată albă şi ciocolată cu cacao
  • fulgi de migdale

Mod De Preparare

  1. Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele şi se frământă bine, până se formează o cocă nelipicioasă.
  2. Se înveleşte cu o folie şi se pune în frigider o oră.
  3. Se preîncălzeşte cuptorul. Se întinde o foaie de aluat şi se pune pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor aproximativ 7 minute.
  4. Între timp, se prepară crema de brânză. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură până rezultă o compoziţie fluidă.
  5. Se toarnă peste blat, după care se mai dă la cuptor pentru încă 60 de minute.
  6. Se glazurează cu ciocolată topită şi fulgi de migdale.