Dovleac întreg copt

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5-6 linguri zahăr
  • 2-3 linguri rom
  • 200 g stafide
  • 2 mere
  • 1 portocală
  • 1/2 dovleac turcesc
  • 1/2 lingurita scorţişoară pisată

Mod De Preparare

1. Se încălzeşte cuptorul. Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă, se usucă şi se stropesc cu rom. Dovleacul se curăţă de seminţe, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se presară la interior cu 3-4 linguri de zahăr şi scorţişoară. Se pune apoi într-o tavă rotundă, potrivit de mare, tapetată cu hârtie de copt.

2. Separat, se amestecă într-un castron portocala şi merele curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe, restul de zahăr, zahărul vanilat şi stafidele macerate în rom.

3. Se răstoarnă această compoziţie în interiorul dovleacului şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-50 minute.