Friptură asortată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc
  • 4 bucati coastă
  • 4 cârnăciori
  • 200 g ceapă
  • 2-3 linguri ulei
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Mod De Preparare

1. Se alege o tavă şi se unge cu puţin ulei. Se aşază bucăţile de carne condimentate cu sare şi piper şi cârnăciorii înţepaţi cu furculiţa sau crestaţi în câteva locuri. Ceapa curăţată şi spălată se pune printre bucăţile de carne. Se presară verdeaţa, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se acoperă cu o folie din aluminiu şi se lasă la rece o jumătate de oră.

2. Se pune tava în cuptorul foarte bine încins şi se coace, la foc tare, aproximativ 15 minute. Se reduce apoi focul la mijlociu, se ia folia de pe tavă şi se mai coace 15-20 de minute, până se rumenesc frumos toate bucăţile de carne. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă sau cu puţin vin.