Savoare crocantă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g miez de nucă măcinat
  • 300 g zahăr
  • 7 ouă
  • 3 linguri cacao neagră
  • esenţă de vanilie şi rom
  • 1 plic cremă de vanilie
  • fulgi de migdale sau de porumb

Mod De Preparare

1. Se pune într-o cratiţă miezul de nucă, zahărul şi trei linguri de apă. Se amestecă încet până se topeşte tot zahărul şi se lasă să se răcească. Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se amestecă cu trei linguri de cacao şi câteva picături de esenţă de rom şi vanilie. Se toarnă apoi peste nucă şi se omogenizează. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează în compoziţia de nucă, amestecând uşor de jos în sus. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor, la foc mic, aproximativ o oră.

2. Se pregăteşte frişca şi crema de vanilie conform instrucţiunilor de pe plic. Se scoate blatul de tort din cuptor şi se lasă la răcit. Se taie apoi în trei felii rotunde şi egale şi se însiropează cu un sirop din trei linguri de zahăr, o lingură de apă şi esenţă de rom. Se întinde crema de vanilie uniform între feliile de blat.

3. Se îmbracă tortul într-un strat gros de frişcă. Se face un sos de zahăr ars din patru linguri de zahăr şi două de apă şi se caramelizează fulgii de migdale cu care se decorează tortul. Dacă vrei să fie mai crocant, înlocuieşte fulgii de migdale cu fulgi de porumb. Se pot folosi creioane pentru decor, pentru a da un aspect mai vesel tortului.