Vită cu sos de vin

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de vită
  • sare
  • 2 cani vin alb
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • ardei roşu uscat
  • piper
  • boia dulce
  • cimbrişor
  • 400 g pulpă de roşii

Mod De Preparare

1. Carnea de vită se spală, se unge cu ulei, se înţeapă cu cuţitul şi se aşază în tavă acoperită cu un capac.

2. Se bagă în cuptor 10-15 minute, după care se toarnă o ceşcuţă de apă şi una de ulei amestecată cu vin. Se acoperă şi se înăbuşe încă 15 minute. Se verifică dacă s-a înmuiat şi se întoarce pe partea cealaltă.

3. Se pasează pulpa de roşii cu ardeiul roşu uscat, se amestecă cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbrişor şi se pune pe foc să dea în câteva clocote.

4. Sosul obţinut se toarnă peste carne, se adaugă vinul şi se mai lasă în cuptor până ce carnea s-a înmuiat bine. Friptura se lasă să se răcească puţin şi se feliază.