De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 5 cesti făină
- 2 pachete praf de copt
- 5 ouă
- 2 cesti lapte
- 100 g unt
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceasca brânză rasă
- 1 ceasca caşcaval ras
- 2 linguri verdeaţă tocată mărunt
- 1/2 ceasca măsline verzi tocate mărunt
- sare
- piper
- unt pentru uns formele de brioşe
Mod De Preparare
1. Se bat ouăle cu laptele, un praf de sare şi piper. Se adaugă untul frecat spumă, verdeaţa, făina cernută cu praful de copt, caşcavalul, brânza, măslinele şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.
2. Se amestecă uşor până se obţine un aluat omogen şi se toarnă în formele de brioşe, doar până la jumătate. Se coc în cuptorul bine încins, la foc potrivit, aproximativ 25 minute.
3. Se lasă să se răcească şi se servesc.
Nu rata acesta clasica reteta de saratele cu branza!
Alte rețete