Cartofi în crustă de muștar

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 cartofi galbeni mari
  • 80 g muștar de Dijon
  • 100 g muștar clasic
  • zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
  • 90 ml ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1/2 lămâie tăiată felii
  • sare și piper după gust
  • *pătrunjel proaspăt pentru ornat

Mod De Preparare

Ești vegan/vegetarian sau ții post? Fă această variantă delicioasă și inedită de cartofi la cuptor. Ce poate fi mai bun pentru o zi în care vrei să mănânci ceva ușor, cu gust fresh decât niște cartofi înveliți într-un sos acrișor de muștar și lămâie?

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
  1. Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi. Pe aceștia fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi.
  2. Amestecă-i bine până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește și dă-i la cuptor 20 de minute.
  3. Presară pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra. Poți pune și parmezan ras, dacă vrei.

Alte rețete delicioase cu cartofi la cuptor:

Cartofi copți aromatizați

Cartofi umpluţi în coajă

Cartofi cu brânză la cuptor

Foto: shutterstock