Chifle cu bere

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 220 g făină de grâu
  • 100 ml de bere neagră (se poate folosi orice tip de bere)
  • 2 g de sare
  • 25 ml de ulei de măsline
  • 20 g de semințe de mac sau susan
  • 1 ou
  • 10 g de drojdie proaspătă

Mod De Preparare

Pâinea sau chiflele cu bere se prepară din vremuri antice. Nu e de mirare faptul că acest tip de pâine a rezistat probei timpului, este pufoasă, moale și delicioasă.

Cum se prepară chiflele cu bere neagră

  1. Se amestecă ingredientele uscate într-un castron încăpător. Ingredientele lichide se amestecă separat.
  2. În mijlocul amestecului de ingrediente uscate se face o groapă cu ajutorul degetelor și se pun ingredientele umede.
  3. Se frământă până se obține aluat omogen, elastic.
  4. Aluatul de chifle cu bere se lasă la dospit timp de 2 ore (sau până ce își dublează volumul) într-un loc ferit de curenți de aer.
  5. Aluatul se împarte în bucăți egale și se formează bile.
  6. Bilele de aluat se transferă într-o tavă care a fost acoperită cu o foaie de copt.
  7. Se bate oul. Se ung chifelele cu ou și se presară mac sau susan.