Cuib rafinat de legume

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru friptură
  • 2 bucati vrăbioară de vită (aproximativ 350 g)
Pentru marinată
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita măghiran uscat
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura sos worcestershire
  • sare şi piper după gust
Pentru cuibul garnitură
  • 7-8 felii bacon crud
  • 3 bucati sparanghel
  • 1 morcov
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 crenguţă rozmarin
  • sare şi piper după gust

Mod De Preparare

Ai nevoie de un aperitiv savuros şi aspectuos ca să-i uimeşti pe invitaţii tăi? Încearcă acest cuib rafinat de legume! Reţeta e simplă, iar preparatul e foarte gustos!

1. Cu doua ore înainte de preparare, se curaţa vrabioara bine de pieliţe iar din restul ingredientelor (mai puţin sarea si piperul) se face o marinata în care se introduce vrabioara, apoi se da la rece.

2. Pentru cuibul-garnitura, se foloseste un vas rotund care se tapeteaza la interior cu feliile de bacon, astfel încât capetele sa atârne peste buza vasului. În interior se pun sparanghelul taiat în 3-4 parţi, morcovul taiat pe lung în
bucaţi la fel de mari ca si cele de sparanghel. Se adauga ceapa taiata rondele, se potriveste de sare, se adauga piper, ulei de masline si rozmarin. Se acopera cu marginile baconului si se introduce la cuptor la 200°C pentru aproximativ 40 de minute.

3. Se încinge bine gratarul si se scoate vrabioara din marinata. Se potriveste de piper si se pune pe gratar. Se ţine 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se asaza pe farfurie, lânga cuibul-garnitura.