Cum se face porridge de post

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 ml de lapte de ovăz
  • 75 g ovăz
  • 1 lingură de sirop de agave (sau alt îndulcitor)
  • fructe și semințe la alegere

Mod De Preparare

Porridge-ul a devenit extrem de popular în ultimii ani datorită rapidității cu care se prepară, a beneficiilor asupra sănătății și a conținutului mare de nutrienți. Ovăzul este cereala cu cel mai mare index de proteine – 13,8%, deci e excelent pentru sportivi sau cei care țin dietă.

Cum se face porridge de post

  1. Laptele de ovăz se pune într-o oală pe foc. Se adaugă ovăzul și îndulcitorul. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi. Se lasă 5 minute sau mai mult, în funcție de cât de consistent vreți să iasă porridge-ul.
  2. Se dă de pe foc când este gata, se așază în boluri și se ornează cu fructe, semințe, ciocolată etc.