Îngheţată de gutui cu stafide şi migdale

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 borcane cu compot de gutui
  • coaja de la o lămâie
  • 4 linguri miere de albine
  • 1 lingurita coajă de portocală rasă
  • scorţişoară
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • unt
Pentru ornat
  • 4 lingurite stafide
  • 2-3 linguri rom
  • 2 linguri nuci sau migdale

Mod De Preparare

1. Se scot gutuile din compot şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Feliile cele mai frumoase se păstrează, iar restul, aproximativ jumătate din cantitate, se pasează. Se amestecă cu 3 linguri de miere, coaja de lămâie, o linguriţă de coajă de portocală şi jumătate de linguriţă de scorţişoară şi se mixează.

2. Separat, într-un alt vas, se bate frişca. Se înglobează în piureul de gutui, apoi se pune într-un vas de metal şi se dă la frigider pentru 2 ore, amestecânddincândîncând. Stafidele se spală, se curăţă şi se lasă la macerat într-o ceaşcă cu rom.

3. Feliile de gutuie, bine scurse, se prăjesc puţin într-o tigaie cu unt. Se pun apoi în cupe, se presară stafidele şi se toarnă sirop din compot, fără să le acopere. Deasupra se pune câte o cupă de îngheţată şi se ornează cu glazură de nucă.

4. Pentru glazura de nucă, se amestecă nucile tocate cu o lingură miere şi puţin sirop din compot, doar cât să poată curge.