Plăcintă cu varză dulce

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahăr
  • 250 ml apă călduţă
  • 2 linguri ulei
Pentru umplutură
  • 1 kg varză crudă
  • 250 g jambon de porc
  • 1 ceapă
  • sare, piper
  • ulei pentru uns tava

Mod De Preparare

Varza este sănătoasă şi foarte gustoasă. Foloseşte-o pentru acestă reţetă de plăcintă cu varză dulce. Se prepară foarte uşor!

1. Pentru aluat, drojdia, sarea şi zahărul se amestecă şi apoi se adaugă 250 ml apă călduţă. Se lasă 10 minute să lucreze şi apoi se toarnă în făină. Se amestecă şi se frământă 5 minute. Apoi se adaugă o lingură de ulei şi se frământă şi, după ce primul ulei s-a încorporat, se adaugă şi a doua lingură de ulei. Se acoperă şi se lasă 60 de minute să crească.

2. Între timp, varza se toacă mărunt şi se presară cu puţină sare. Se frământă şi se lasă să stea aşa 5 minute. Apoi se stoarce. Ceapa se pune la călit, se adaugă jambonul tăiat cubuleţe şi, după ce acesta şi-a schimbat culoarea, se adaugă varza și piperul. Se lasă împreună pe foc în jur de 10 minute.

3. Aluatul se împarte în două şi se întind două foi grosuţe. Una se aşază în tava de copt unsă cu puţin ulei. Se repartizează umplutura şi se acoperă cu a doua foaie. Se coace timp de 40 de minute.