Plăcintă de cartofi

De

Ingrediente

  • un pachet aluat de foitaj
Pentru umplutură
  • 700 g cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapă
  • 1 lingurita seminţe de chimen
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri mazăre
  • 100 g unt
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

Plăcinta de cartofi este delicioasă. Încearcă şi tu această reţetă simplă şi rapidă!

1. Cartofii curățați și feliaţi se pun la fiert în apă cu sare. În tigaia cu ulei, se căleşte ceapa tăiată peştişori, se adaugă chimenul şi se lasă un minut, după care se adaugă usturoiul pisat, ardeiul iute şi ghimbirul. Se mai lasă 2-3 minute, se ia de pe foc şi se amestecă cu cartofii, mazărea şi pătrunjelul.

2. Se unge un vas de cuptor cu un pic de unt, se pune umplutura şi din aluat se decupează un cerc, viitorul capac al vasului. Se aşază deasupra şi tot din aluat se decupează o coroană care poate fi împletită şi aşezată peste capacul din aluat.

3. Se unge aluatul de mai multe ori cu unt topit şi se dă la cuptor pentru 40-45 de minute, până ce devine auriu-rumen.