Pui spaniol cu chorizo și cartofi

De

Ingrediente

  • 12 copănele de pui
  • 350 cârnați chorizo
  • 200 g cartofi
  • 2 cepe roșii tocate
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia
  • 2 lingurițe oregano uscat
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la o portocală/lămâie

Mod De Preparare

Dintr-un foc (adică o tavă, două) ai hrănit o familie întreagă! O soluție rapidă, ușoară și nu foarte costisitoare pentru zilele în care nu te trage inima să stai prea mult în bucătărie, o masă sățioasă și extrem de gustoasă! Dacă mai rămâne ceva (deși nu prea cred), merge să luați pachet și a doua zi la muncă.

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Unge cu ulei o tavă care nu lipește. Asezonează puiul cu oregano, boia, sare, piper.
  2. Taie cârnații, ceapa și cartofii, pune-i pe fundul tăvii, într-un singur strat. Stropește-i cu ulei de măsline, zeama de portocală/lămâie și usturoiul pisat. Asezonează cu sare și piper, după gust. Pune copanele
  3. Pune copanele în tavă. Dă totul la cuptorul preîncălzit până se pătrund copanele de pui și cartofii.

Alte rețete rapide și delicioase pentru întreaga familie:

  Quiche cu broccoli și șuncă

Caserolă de Cordon Bleu

Dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor

Foto: shutterstock