Rulouri aperitiv cu brânză

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 8 felii şuncă de Praga
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g telemea de oaie
  • 50 g smântână
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 legatura mărar
  • 50 g fulgi migdale
  • 3 roşii
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • rozmarin
  • 1 lingurita zahăr
  • boia iute
  • boia dulce

Mod De Preparare

1. Se spală vinetele şi se taie felii subţiri. Se condimentează cu sare şi se lasă să se scurgă în sită.

2. Între timp, se amestecă într-un bol brânza de vaci, fulgii de migdale, ceapa tăiată fin, telemeaua de oaie rasă pe răzătoarea mică, mărarul tocat mărunt şi smântâna.

3. Separat, se curăţă roşiile, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în uleiul de măsline şi, după ce au scăzut, se condimentează cu sare, boia, piper, cimbru, rozmarin şi zahăr. Feliile de vânătă se călesc în uleiul încins, se scot şi se lasă la scurs.

4. Se pun la bază feliile de vinete, deasupra feliile de şuncă de Praga, crema de brânză, apoi se rulează. Dacă este nevoie, se prind cu scobitori. Se servesc pe un platou, cu roşiile călite şi se ornează cu frunze de busuioc şi crenguţe de rozmarin.