Rulouri de peşte cu spanac

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g file de cod
  • 1-2 lămâi
  • 50 g smântână
  • 4 lingura ulei
  • 12 foi spanac
  • 2 fire de praz (numai partea albă)
  • 1 ţelină mică
  • 8-10 măsline verzi cu ardei
  • 2 cepe mici
  • 1 lingura unt
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Se spală peştele şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se tapetează cu un şervet absorbant, se pune într-un castron, se stropeşte cu zeama de lămâie, se presară cu sare şi piper şi se lasă la marinat 10 minute.

2. Pentru umplutură, prazul tăiat mărunt se căleşte în 1-2 linguri de ulei. Se adaugă ţelina tăiată julien sau dată pe răzătoare şi măslinele tăiate felii. Se amestecă uşor până se pătrund bine legumele, se opeşte focul, se adaugă smântâna şi se condimentează după gust cu pătrunjel verde, sare, piper şi ardei iute fin tocat. Spanacul se spală.

3. Pe fiecare bucată de peşte se pun câte două frunze de spanac şi câte o lingură de umplutură. Se rulează apoi şi se prind cu scobitori să nu se desfacă. Se prăjesc rulourile într-o tigaie încinsă cu ulei, se ornează cu ceapă gratinată şi se servesc cu garnitură de orez

4. Ceapa se taie rondele, se dă prin sare şi se rumeneşte uşor într-o tigaie cu unt.