Salată marocană de năut

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g de năut fiert
  • 1 lingură stafide
  • 1 ceapă mică
  • 25 g ardei iute verde
  • 25 g ardei iute roșu
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie sau portocale
  • 3 măsline fără sâmburi

Mod De Preparare

Salată marocană de năut are 220 de calorii , 11 grame de fibre și 7 grame de proteină. O astfel de salată poate înlocui cu succes o bucată de carne făcută la grătar.

Cum se prepară salata marocană de năut

  1. Stafidele se hidratează câteva minute în puțină apă călduță.
  2. Dacă se folosesc boabe de năut proaspete, acestea se spală, se lasă 12 ore la înmuiat în frigider și se fierb până devin moi. Dacă se folosesc boabe de năut din conservă, acestea se spală într-un jet de apă.
  3. Se spală și se taie ceapa mărunt. Pentru ca ceapa să își mai piardă din iuțime, se recomandă păstrarea ei într-un bol cu apă caldă timp de 5 minute după ce a fost tăiată.
  4. Ardeii iuți și măslinele se feliază și se pun într-un castron. Se adaugă zeama de lămâie sau zeama de portocale, stafidele scurse de apă, boabele de năut și ceapa.
  5. Salata marocană de năut se poate servi cu lăstari.