Tacu tacu – rețetă peruană pentru micul dejun

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g fasole gătită
  • 500 g orez gătit
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pastă de ardei
  • 1 lingură ardei tocat
  • oregano uscat
  • chimion
  • piper
  • ulei

Mod De Preparare

Tacu tacu este un preparat peruan cu puternice influențe creole. E un fel de mâncare a săracului, ce se prepară din resturi de la alte mese (fasole și orez în acest caz).

Tacu tacu se servește la micul dejun alături de un ou prăjit și banană caramelizată.

Cum se prepară tacu tacu

  1. Ceapa se taie cubulețe mici.
  2. Într-o tigaie se sotează ceapa până devine translucidă. Se adaugă pasta de ardei (preferabil ardei galben) și usturoiul tocat. Se amestecă.
  3. Se adaugă fasolea gătită. Se amestecă.
  4. Se adaugă și orezul gătit. Se amestecă cu ajutorul unei linguri până ce se formează un fel de aluat.
  5. Se pune un pic de ulei și se împarte aluatul de tacu tacu în 4 părți. Se dă forma de rulouri cu ajutorul unei linguri. Se gătește în continuare având grijă ca rulourile să prindă crustă pe toate părțile și să nu se dezintegreze atunci când sunt întoarse.
  6. Tacu tacu se servește alături de un ou prăjit.