inapoi la unica.ro
Ghiveci de legume cu ciuperci

Ghiveci de legume cu ciuperci

  • Timp de preparare: 60 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 200 ml supă de legume
  • 400 g cartofi
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii sau 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 10-15 boabe de piper

Preparare

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Usturoiul fin tocat se căleşte foarte puţin în uleiul încins, la care se adaugă imediat ciupercile tăiate felii. Se înăbuşă puţin, amestecând continuu.

2. Se pun apoi cepele, morcovii şi ţelina, toate tăiate mărunt. Se stinge cu supa de legume şi se fierbe 15 minute. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi felii, un praf de sare, boabele de piper şi apă doar cât să acopere legumele. Se pune un capac şi se fierbe la foc mic, jumătate de oră. La sfârşit se adaugă roşiile şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc doar cât să scadă sosul.

3. Se aromează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu salată de sezon.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook