inapoi la unica.ro
Ghiveci de legume cu ciuperci

Ghiveci de legume cu ciuperci

  • Timp de preparare: 60 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 200 ml supă de legume
  • 400 g cartofi
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii sau 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 10-15 boabe de piper

Preparare

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Usturoiul fin tocat se căleşte foarte puţin în uleiul încins, la care se adaugă imediat ciupercile tăiate felii. Se înăbuşă puţin, amestecând continuu.

2. Se pun apoi cepele, morcovii şi ţelina, toate tăiate mărunt. Se stinge cu supa de legume şi se fierbe 15 minute. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi felii, un praf de sare, boabele de piper şi apă doar cât să acopere legumele. Se pune un capac şi se fierbe la foc mic, jumătate de oră. La sfârşit se adaugă roşiile şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc doar cât să scadă sosul.

3. Se aromează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu salată de sezon.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook