inapoi la unica.ro
Ghiveci de legume cu ciuperci

Ghiveci de legume cu ciuperci

  • Timp de preparare: 60 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 200 ml supă de legume
  • 400 g cartofi
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii sau 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 10-15 boabe de piper

Preparare

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Usturoiul fin tocat se căleşte foarte puţin în uleiul încins, la care se adaugă imediat ciupercile tăiate felii. Se înăbuşă puţin, amestecând continuu.

2. Se pun apoi cepele, morcovii şi ţelina, toate tăiate mărunt. Se stinge cu supa de legume şi se fierbe 15 minute. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi felii, un praf de sare, boabele de piper şi apă doar cât să acopere legumele. Se pune un capac şi se fierbe la foc mic, jumătate de oră. La sfârşit se adaugă roşiile şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc doar cât să scadă sosul.

3. Se aromează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu salată de sezon.

Incearca si:

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...