Tartă cu caise și migdale, din 5 ingrediente

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 25 min

Ingrediente

  • 1 aluat foi de plăcintă
  • 8-10 caise, spălate și tăiate pe jumătate
  • 80 g de migdale tocate/rase
  • 50 g smântână dulce
  • 1 lingură zahăr pudră

Preparare

Vara, cu toții dorim să mâncăm cât mai gustos și variat. Să profităm din plin de fructele sezonului. Cu o condiție, totuși! Să nu petrecem prea mult în căldura toropitoare a bucătăriei, să gătim cât mai repede, cât mai simplu, cât mai ușor, cât mai eficient. Desertul acesta îndeplinește toate condițiile, cum să nu vi-l recomandăm?

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
  1. Întinde aluatul (cumpărat sau făcut rapid după rețeta de aici) în tava în care vei face tarta. Înțeapă-l cu furculița. Dă-l la cuptor 15 minute.
  2. Combină restul ingredientelor, în afară de caise.
  3. Scoate aluatul, aliniază după plac feliile de caise, toarnă amestecul de migdale deasupra și mai dă la cuptor încă 5 minute.
  4. Poți presăra extra zahăr pudră și fulgi de migdale pe deasupra, când o scoți.

Alte deserturi de vară delicioase:

Desert rapid cu corcodușe

Cheesecake Oreo fără coacere

Piersici la cuptor

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu