Maruxas – biscuiți spanioli cu frișcă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 ml smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
  • 160 g zahăr brun
  • 40 g zahăr alb
  • 250 g făină

Mod De Preparare

Maruxas sunt biscuiți cu frișcă cu origini în regiunea Ferrol, Galicia. Inițial a fost o rețetă de familie realizată cu produse proaspete, direct din curtea casei.

Rețeta clasică a fost reînviată de Mercedes Guerreiro, o localnică din regiunea Ferrol și astfel maruxas au devenit faimoase în toată lumea.

Cum se prepară Maruxas de nata- biscuiți spanioli cu frișcă

  1. Într-un castron se amestecă cele două tipuri de zahăr.
  2. Se adaugă smântâna pentru frișcă. Cu ajutorul unui mixer electric se mixează amestecul.
  3. Se adaugă făina, se omogenizează cu o spatulă. Aluatul obținut se frământă cu mâinile până începe să se desprindă de marginea vasului.
  4. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  5. Se tapetează o tavă de cuptor cu foaie de copt.
  6. Din aluat se formează biluțe de mărimea unei nuci și se pun la distanță pe tavă. Se aplatizează ușor cu mâna.
  7. Maruxas se coc timp de 20 de minute.
  8. Se lasă la răcit înainte de a se consuma.
  9. Biscuiții spanioli cu frișcă sunt minunați alături de o cană de cafea sau ceai.