Napolitane cu ciocolată de casă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitană
Pentru ciocolata neagră
  • 300 g zahăr
  • 125 ml apă
  • 300 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • 150 g unt
  • 1 fiola esenţă de rom
Pentru ciocolata albă
  • 350 g zahăr
  • 100 g unt
  • 250 ml apă
  • 300 g lapte praf
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod De Preparare

Îţi plac napolitanele? Atunci trebuie să le prepari în casă pentru că sunt mai sănătoase! Încearcă şi tu reţeta de napolitane cu ciocolată de casă!

1. Pentru ciocolata neagra se pun pe foc apa si zaharul si se lasa la fiert pâna ce se obine un sirop gros, dar nu ca mierea. Se pune cacaua, se mai lasa sa fiarba un clocot si apoi se trage de pe foc. Se adauga untul care se încorporeaza complet, esenţa de rom si apoi laptele praf, lingura cu lingura. Se amesteca bine.

2. În tava mare a aragazului se pune o foaie de napolitana si se toarna crema de ciocolata. Se niveleaza cu un cuţit înmuiat în apa rece si apoi se acopera cu o alta foaie de napolitana. Se apasa usor si se lasa deoparte.

3. Pentru ciocolata alba se pun la foc apa, zaharul si untul. Dupa ce s-au topit zaharul si untul, se adauga laptele praf si
esenţa de vanilie, se amesteca bine.

4. Se toarna crema alba peste a doua foaie de napolitana, se niveleaza si se acopera cu o alta foaie de napolitana. Se apasa
usor si se da la rece de pe o zi pe alta.