inapoi la unica.ro

Cozonac ardelenesc Kovacs

  • Timp de preparare: 90 min
  • Timpul de gatire: 30 min
  • Gata in: 2 ore, 0 min

Ingrediente

    Aluat

    • 1 kg faina
    • 25 g drojdie
    • 4 oua intregi
    • 1/2 litri lapte
    • 1 cana zahar
    • vanilie
    • coaja lamaie
    • rom
    • 12 linguri ulei

    Umplutura

    • 2 albusuri ou
    • 1 cana zahar
    • 4 linguri cacao
    • rom
    • 200 g stafide
    • 400 g nuca

    Preparare

    Mod de preparare:
    Se cerne faina. In mijloc se pune 3/4 cubulet drojdie frecata cu 1 lingurita zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Se lasa la crescut cca 30 min.
    Se amesteca laptele fierbinte cu zaharul si mirodeniile.  Separat se bat ouale intregi.
    Dupa ce a crescut maiaua punem laptele caldut, ouale bine batute, apoi uleiul caldut, putin cate putin.
    Se lasa la crescut o ora in lighean, pana isi dubleaza volumul.
    Se prepara umplutura, amestecandu-se toate ingredientele la rece. Se poate inlocui nuca cu mac fiert in lapte.
    Se incalzesc bine tavile, se tapeteaza cu ulei si faina si se pune aluatul la crescut si in tavi, 30 min. Se baga la cuptor dupa ce am uns cozonacii cu ou batut.

    Pofta buna!

    Reteta trimisa de Petrescu Maria

    Categoria:

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

      Trimis de: Iolanda Calota
    • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

      Trimis de: Denisa Decebal
    • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

      Trimis de: Stela Dumitru
    • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

      Trimis de: Marcela Patru
    • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

      Trimis de: Irina Adomnitei
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook