Cozonac ardelenesc Kovacs

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 90 min
  • Timp de gatire: 30 min
  • Gata in: 2 ore, 0 min

Ingrediente

Aluat
  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie
  • 4 oua intregi
  • 1/2 litri lapte
  • 1 cana zahar
  • vanilie
  • coaja lamaie
  • rom
  • 12 linguri ulei
Umplutura
  • 2 albusuri ou
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri cacao
  • rom
  • 200 g stafide
  • 400 g nuca

Preparare

Mod de preparare:
Se cerne faina. In mijloc se pune 3/4 cubulet drojdie frecata cu 1 lingurita zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Se lasa la crescut cca 30 min.
Se amesteca laptele fierbinte cu zaharul si mirodeniile.  Separat se bat ouale intregi.
Dupa ce a crescut maiaua punem laptele caldut, ouale bine batute, apoi uleiul caldut, putin cate putin.
Se lasa la crescut o ora in lighean, pana isi dubleaza volumul.
Se prepara umplutura, amestecandu-se toate ingredientele la rece. Se poate inlocui nuca cu mac fiert in lapte.
Se incalzesc bine tavile, se tapeteaza cu ulei si faina si se pune aluatul la crescut si in tavi, 30 min. Se baga la cuptor dupa ce am uns cozonacii cu ou batut.

Pofta buna!

Reteta trimisa de Petrescu Maria

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
CSID.ro
Libertatea.ro
Realitatea.net
Lasa un comentariu