Chifteluțe crocante și rapide de legume

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g dovlecei dați pe răzătoare
  • 300 g morcovi dați pe răzătoare
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 ouă bătute
  • 90 g făină
  • 2 cepe verzi tocate
Pentru servit
  • Iaurt sau smântână

Mod De Preparare

Super gustoase, super rapide, crocante și aromate. Mult mai aspectuoase și mai sănătoase decât cele din carne, aceste chifteluțe de legume sunt o alegere ideală pentru momentele în care vrei să mănânci delicios și sățios. O metodă eficientă de a-i face pe cei mici să mănânce legume.

  1. Pune dovleceii rași într-o sită, presară sare pe ei și lasă-i la scurs 10 minute, presându-i din când în când în mâini ca să grăbești procesul.
  2. Transferă-i apoi într-un bol mai mare, împreună cu morcovii rași, usturoiul pisat, făina, ouăle bătute, ceapa tocată. Asezonează, după gust, cu sare și piper. Amestecă bine.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie mare și pune, în serii de câte trei, câte o lingură din umplutură, la distanță considerabilă deoarece chifteluțele se vor lăți pe măsură ce se prăjesc.
  4. Prăjește-le 2-3 minute pe o parte apoi întoarce-le și mai lasă-le 1-2 minute până devin rumene și crocante. Transferă-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie și continuă să prăjești până termini tot amestecul.

Servește-le imediat cu iaurt sau smântână deasupra.

Alte rețete delicioase cu legume:

 Salata Hidratantă’

Conopidă picantă coaptă

Spaghete Puttanesca

Foto: shutterstock